YouTube Kanal Açıldığında Yapılması Gereken Şeyler! YouTube Eğitim Seti..

Yeni yayınımıza hepiniz hoş geldiniz arkadaşlar,

Bu yayınımızda YouTube kanalınızı ilk  açtığınızda ne yapmanız gerekir ? 

Hepsini detaylı olarak öğreneceğiz.. Vakit kayıp etmeden hemen başlayalım bence? 


1) Öncelikle güzel bir isim bulmanız lazım, neden mi ?

- Sizi google'a veya YouTube'a arattıklarında kolayca bulabilsinler ayrıca insanlar sizin kanalınızı kolayca akıllarında tutsunlar diye arkadaşlar.. 

Bakın mesela size Örnek olarak Şu kanalımı göstereyim, isimi biraz karışık fakat zamanla takipçilerim alıştı, ama siz bu hatayı yapmayın..

Bir de bu kanalımıza bakın, ne kadar da kolay bir ismi var değil mi? işte sizde bu tarz kolay ve akıl'a kazınacak isimler bulun, olurda bulamazsanız isim ve soy isminiz izle başlamanızı tercih ederim..


2) Kanal tabiki de banner'sız ve fotoğrafsız olmaz..


Siz söylemeyin ben tahmin edeyim :)) Birçoğunuzun aklında

- Ya ben banner veya küçük resim yapmasını bilmiyorum? ne yapacağım? dediğinizden eminim..

Kendi kendinize hiç sorun etmeyin arkadaşlar detaylı olarak nasıl yapacağınızı videolu şekilde göstereceğim... Biliyorsunuz ki tüm derslerimizde video seçeneği de aktif olacak fakat sitemizde daha da detaylı bilgiler bulunacaktır.

İsterseniz Kısaca videoda ihtiyacınız olan yeri izleyip gelin? ve devam edelim...


VİDEO ÇALIŞMAZSA BURAYA TIKLAYINIZ..

Evet arkadaşlar, video sayesinde artık banner ve küçük resim yapmasını da biliyoruz! çook iyii.. 

3 )VİDEOLARDA MÜZİK KULLANIMI

Önemli kurallarımızdan birisi ise videolarımızda hangi tarz müzikler kullanmalıyız sorusu? yukarıdaki videomuzda gösterdiğimiz gibi ( Studio'daki müzik kitaplığındaki müziklerden bahsettim videoda ) müzik kullanınız. Eğer oyun videosu haricinde başka tarzda videolar çekiyorsanız müzik eklemenize gerek yok.. Fakat bunu en iyi siz bilirsiniz olur da müzik eklemek isterseniz müzik kitaplığındaki müziklerden veya telifsiz müziklerden ekleyiniz.. bu sayede videolarınız telif yemez ve para kazanmanız açıksa veya ilerde açıldığında videolarınızdan gelir elde edebilirsiniz..

Telif içeren müzik kullanırsam ne olur ?

Bu soruyu birçok kardeşimiz soruyor o yüzden burayı atlarsam olmaz.. Bu müzikten müziğe degişebilir, daha doğrusu telif hakkı sahibine göre degişebilir. Fakat genellikle sadece videodan para kazanma kısıtlanır, onun haricinde maximum ihtar yersiniz, Fakat bundan önce 2 ihtarınız varsa kanalınız kapanabilir o yüzden telifsiz müzik kullanmak en iyisi..


4 ) ETİKET

Etiket en önemli konulardan biridir, YouTube her ne kadarda " Etiketler, videonuzun içeriği genellikle kullanıcılar tarafından yanlış yazılarak aranıyorsa yardımcı olabilir. Bunun dışında, izleyicilerin videonuzu bulma sürecinde etiketlerin katkısı çok azdır. " Dese de etiketlerin önemli bir yeri vardır. Etiket konusuna şuan girmeyelim, buna özel farklı bir yayın gelecektir arkadaşlar haberiniz olsun.. şuanda yüzeysel bir şekilde neler yapacağımızı ögrenelim..


5) YouTube'dan Para Kazanma

Evetttt.. Belki de birçoğunuzun hayallerinden birisi YouTube'dan para kazanmak olabilir, bu çok güzel bir şey. Gerçekten çok güzel bir duygu arkadaşlar. Bundan 1.5 yıl önce YouTube'dan ilk kazancımı çektiğimde çok güzel bir duygu olduğunu bende hissetmiştim.. Neyse anıları bir kenara bırakalım şimdi biz YouTube'dan para kazanmak için bize ne lazım ona bakalım.

  • 1000 Abone
  • 4000 Saat izlenme süresi

Diğer YouTube kanalımızda yayınladığımız YouTube videolarına nasıl reklam ekleyeceğiniz hakkında videoya da göz atabilirsiniz..



VİDEO ÇALIŞMAZSA BURAYA TIKLAYINIZ..

İlk bakıldığında biraz zor geliyor, evet haklısınız da zor fakat imkansız degil. Kendinize güvenin ve yapabilirim diye başlayın, emin olun ki YAPACAKSINIZ.. BAŞARACAKSINIZ.. Her şeyden önce sizin kendinize inanmanız lazım, eğer kendinize inanmazsanız malesef hiçbir şey yapamazsınız.

Bu arada bunun hakkında da benim 2020 tarihinde kişisel kanalımda yayınladığım bir video var onada bakabilirsiniz..


VİDEO ÇALIŞMAZSA BURAYA TIKLAYINIZ..

İlerleyen süreçlerde'de güzel buna benzer eğitimler yayınlanacak zaten arkadaşlar,

Yavaştan yayınımızın sonuna gelelim bu dersimize katıldığınız için teşekkürler birdahaki eğitimimizde görüşmek üzere, bu arada beni instagramdan takip etmeyi unutma! ders duyurularımız oradan olacaktır bu sayede haberdar olabilirsin!

İnstagram Adresim : Tıkla

Facebook Grubumuz : Tıkla

YouTube Kanalımız : Tıkla

Asıl kanalım : Tıkla

Asıl Sitem : Tıkla


YouTube, Youtube egitim, Youtube eğitim, web egitim, web eğitim, web hocan, webhocan, YouTube eğitim seti, youtube egitim seti, youtuber olma, youtube ilk kanal açıldıgında ne yapmalıyız, youtuberlik egitimi, youtuberlik egitim seti,

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için Teşekkürler!

Daha yeni Daha eski