Valorant FPS Arttırma - Valorant FPS Sorunu

  Valorant FPS Arttırma - Valorant FPS Sorunu - Valorant FPS Yükseltme - Valorant Düşük FPS Sorunu

Valorant, son zamanlarda getirdiği yeni güncellemeler ile oyunda birazda olsa FPS sorunları yaşatmakta. Sizlerin de düşük FPS gibi sorunlarınız varsa bu yayın ile bütün sorunlarınızı düzeltebilirsiniz. Peki Valorant oyununda nasıl FPS arttırılır? İşte Detaylar...

Valorant FPS Nasıl Arttırılır?

Valorant oyununda FPS arttırabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. Sizler için seçmiş olduğumuz yöntemleri kendimizde denedik ve olumlu sonuçlar aldık.

1-) Grafik Ayarlarını Gözden Geçir

Birçok güncellemede veya yamada ayarlar sıfırlanmaktadır. Eğer ayarlarınız sıfırlanmış ise FPS düşüşü yaşayabilirsiniz.

Bundan dolayı ayarları şu şekilde yapmalısınız:

  • Çok İzlekli Görselleştirme : Kapalı
  • Materyal Kalitesi : Düşük
  • Doku Kalitesi : Düşük
  • Ayrıntı Kalitesi : Düşük
  • Ara Yüz Kalitesi : Düşük
  • Vinyet : Kapalı
  • VSync : Kapalı
  • Kenar Yumuşatma : Hiçbiri
  • Eş Yönsüz Filtreleme : 1x
  • Netliği Arttır : Kapalı
  • Bloom : Kapalı
  • Bozulma : Kapalı
  • Atılan Gölgeler : Kapalı

Ayarları bu şekilde uyguladıktan sonra oyununuzda bir FPS artışı görebilirsiniz.

2-) Valorant Oyununa Öncelik Ver

Oyuna öncelik vermek için Valorant'a girin. Daha sonra görev yöneticisi açın ve Valorant'ı bulun. Daha sonra sağ tıklayın ve "Ayrıntılara Git" butonuna tıklayın. Açılan ekranda Valorant'a sağ tıklayın ve “Benzeşmeyi ayarla” butonuna tıklayın.

Açılan sekmede "CPU0" seçeneği aktif ise, seçeneği kaldırın. Bu ayar sayesinde sistem diğer uygulamalara kıyasla Valorant'a daha çok önem verir. Buda sizin FPS değerlerinizi arttırır.

3-) Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapat

Valorant oyununda daha fazla FPS almak için arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız gerekmektedir. Görev yöneticisi açarak gereksiz programları kapatın. Bu yöntem oyunda azda olsa FPS değerinizi arttırır.



4-) Masaüstünüzü Temizleyin

Masaüstünüzde fazla program vs. varsa bunları kaldırın. Bu yöntem ile 5-10 FPS artış gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca ana ekran temanızı sade bir renk yaparak daha daha fazla FPS alabilirsiniz.

5-) Ekran Kartı Ayarlarınızı Yapın

Ekran kartı ayarlarınızı yaparak daha fazla FPS alabilirsiniz. Bu yayında Nvidia ekran kartları için yöntem göstereceğiz. 

Nvidia Denetim masasına girin ve "Görüntü Ayarlarını Önayarla" bölümüne girin. Daha sonra karşınızda "Benim Tercihime önem ver" butonuna tıklayın ve Kaliteyi Performansa çekin. Bu yöntem ile 10-20 FPS artış gözlemleyebilirsiniz.

6-) Valorant Uyumluluk Ayarlarını Yapın

Valorant.exe dosyasına sağ tıklayın ve özelliklere gelin. Bu pencereden "Uyumluluk" bölümüne gelin. Bu sekmede “Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak” seçeneğini işaretleyin ve "Tamam" butonuna tıklayın.

7-) Windows Odaklanma Yardımı Ayarını Yapın

Bu yöntem fazla FPS arttırmasa da FPS'e çok önem veriyorsanız ideal bir yöntemdir. Windows arama kısmına "Odaklanma Yardımı" yazın. Karşınıza çıkan sekmede "Kapalı" butonuna tıklayın ve sayfayı kapatın.

Bu yöntemler ile FPS değerlerinizi ciddi anlamda yükseltebilirsiniz. 

BEDAVA EPİN sitemizde, Ücretsiz kategorimiz ile bedava hesap veya oyun parası alabilirsiniz. Para Kazanma kategorimiz ile internetten para kazanmayı öğrenebilirsiniz. Bilgi kategorimiz ile işinize yarayacak bilgileri elde edebilirsiniz. İndirim Kodu kategorimiz ile de Yemek Sepeti, Getir gibi uygulamaların indirim kodlarını elde edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için Teşekkürler!

Daha yeni Daha eski