En İyi ÜCRETSİZ Ekran Kayıt Etme Programı ( OBS Studio )

 En İyi ÜCRETSİZ Ekran Kayıt Etme Programı ( OBS Studio )


Yeni bir YouTube Eğitim Yayınımızdan hepinize merhaba arkadaşlar, hoş geldiniz yayınımıza. Bu yayınımızda sizlere herkesin son zamanlarda aradığı, en iyi ekran kayıt etme ve canlı yayın yapma programı hangisi? sorularının cevabını verip sizlere nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgi vereceğim.

Öncelikle yazıyı okumadan direk aşağıdaki videoya gidip oradan detaylıca ögrenebilirsiniz, istemezsenizde şuan anlatacağız zaten. Aşağıdaki video çalışmazsa BURAYA Tıklayınız.



Öncelikle ben dahil birçok YouTuber vb. platformlardaki yayıncıların Çok büyük bir kısmı OBS Studio'u tercih etmektedir, o yüzden bu yayınımızda sizlere OBS Hakkında bilgiler vereceğiz..


OBS Studio Programı'nın Avantajları nelerdir?

OBS Studio video programının en önemli özelliklerinin arasından en çok sevilen özellikleri kullanım kolaylığı ve ücretsiz olması.

Çok Güçlü ve çok iyi bir canlı yayın yazılımı ve video programı olan OBS Studio, video kaydı için bizlere çok çeşitli özellikler sunuyor. Bir diğer yandan ise açık kaynak kodlu olması ve serbest bir yazılım olmasına rağmen diğer tüm serbest yazılımların sunamadığı özellikleri kullanıcılarına sunmaktadır. Program, YouTube Live, Facebook, Twitch ve daha fazla yayın platformlarında yayın yapmamıza ve ekran kaydı almamıza olanak sağlar.

OBS Studio yazılımı sayesinde video çekme kalitesini degiştirebilir, çözünürlüğünü bilgisayar özelliklerinize ve keyfinize göre değiştirebilirsiniz. Ayrıca video çekmek için fps'i isteğinize göre ayarlayıp çözünürlüğü düşürüp yükseltebilme imkanınız vardır.


OBS Studio'nun Teknik Bazı Özellikleri

OBS Studio'nun indirilmesi ve kullanılması tamamen ücretsizdir,

Özellikler arasında ekran yakalama ve video kaydı ve canlı akış özellikleri de bulunmaktadır.

Hem kişisel içerik üreticiler hem de profesyonel video içerik üreticileri için çok çeşitli özellikler vardır,

YouTube, Twitch ve Facebook tarzı tüm canlı yayın platformlarıyla uyumlu şekilde çalışır ve dilediğiniz gibi canlı yayın veya video kaydı alabilirsiniz.

Oyun severler için oyun kaydı alabilme imkanınız vardır,

Canlı web kamerası ve resim içinde resim desteği mevcuttur,

Değiştirme için uygun ayarlar ve seçenekler mevcuttur,

Performans iyileştirmesi için diğer güçlü uygulamaları, uzantıları ve eklentileri entegree etmenize yardımcı olan açık kaynaklı programdır,

Tamamen Ücretsiz bir kullanıcı kılavuzu şekilde çalışan geniş OBS topluluğu,

Topluluk tarafından oluşturulan tonlarca eklenti, filtre, efekt ve geçiş vardır,

Windows, Linux ve Mac OS gibi tüm büyük işletim sistemleriyle uyumluluk sağlar,


OBS Eklentisi Nedir? Nasıl Çalışır?

OBS eklentisi, belirli kodlamaları yapmak için yazılmış özel kod ekleyerek OBS programının devamlılığını büyütmek için kullanılmaktadır.


OBS Studio’ya Kamera ve Mikrofon Ekleme

Video veya ses araçlarımızı koymak için bir sahne seçerek başlayın. Ardından, bir ortam türü seçmek için kaynaklardaki artı düğmesini tıklayınız. OBS‘ye entegre etmek istediğiniz ses veya video kaynağı türünü seçiniz ve daha sonra bu kaynaklara bir isim verip vermemek size kalmıştır. Kaynağı üretiminize eklemeden önce bazı kaynak özelliklerini ayarlamanız OBS Tarafından sizden istenilebilir.


Ses sekmesinin altındaki ayarlar kısmında OBS Studio'ya ek ses kaynakları ekleyebilme imkanınız vardır.


CANLI YAYIN NASIL AÇILIR ?

Canlı yayını OBS Studio yazılımı ( canlı yayın aracı ) indirerek yapacağız fakat ona geçmeden önce öncelikle studio.youtube.com adresine giriyoruz. Sağ üstten oluştur kısmına tıklıyoruz, tıkladıktan sonra canlı yayın oluştura tıklıyoruz, ilk başta muhtemelen hata verecektir çünkü öncelikle telefon doğrulaması yapmanız gerekiyor eğer yapmışşanız 24 saat sizden süre isteyecektir, bunuda istemezse canlı yayın yapmaya hazırsınız, eğer dediğim gibi sorun yaşarsanız numaranızı doğrulayınız ve ardından 24 saat bekleyin sorun düzelecek canlı yayın yapmaya hazır hale geleceksiniz.


YAYINI NASIL AÇABİLİRİM ?

Aslında yayın açmak çok kolay! ilk önce studio.youtube.com a giriyoruz. Sağ üst taraftan oluştur kısmına tıklayalım, tıkladıktan sonra canlı yayın oluştura tıklayalım, ve ekranımıza canlı yayın paneli geliyor alt tarafta yayın ayarları var orada yayın anahtarınız mevcut ( bu arada yayın anahtarınızı kesinlikle yayında göstermeyiniz veya başka birisine vermeyiniz aksi taktirde kötü niyetli kişiler sizden izinsiz canlı yayın açabilmektedirler ) yayın anahtarınızı kopyalayınız ardından obs studio canlı yayın aracınızı açalım, sağ en alt kısımdan ayarlar kısmına giriş yapıyoruz, giriş yaptıktan sonra sol üst tarafta YAYIN kısmı mevcuttur oraya tıklıyoruz ardından ekran açılmaktadır ve bize öncelikle HİZMET Kısmını soruyor orayı YOUTUBE Yapıyoruz  ardından bize SUNUCU soruyor, burayı ellememenizi tavsiye ederim, büyük ihtimalle PRİMARY YOUTUBE İNGEST SERVER Kısmında olması gerekiyor. Ardından en altta yayın anahtarı kısmı vardır, oraya ise daha yeni kanalınızın yayın anahtarı kısmından kopyaladığınız yayın anahtarınızı giriyorsunuz. Ve sağ en alttan uygula diyip ardından tamam'a tıklıyorsunuz. Ve artık Canlı yayın yapmaya hazır hale geldiniz !

Yayın anahtarınızın obs studio'da kayıtlı kalmasında herhangi bir sorun yoktur yani her yayından sonra silmenize gerek yok, tekrardan dediğim gibi videolu şekilde izlemek isterseniz yukarıdaki videoyu izleyip yapabilirsiniz..


Video Nasıl Kaydedilir?

OBS Studio üzerinden video kaydına başlamak için, "Kaydı Başlat" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Kayıt sekmesinin içindeki ayarlar kısmından degiştirmeler  yapabilirsiniz.  Twitch, YouTube ve Facebook gibi platformların tümü, hesaplarınızın oturum açma bilgileri kullanılarak bağlanabilme imkanı sunuyor. Canlı akış için özel bir sunucu ve yayın anahtarı girmek için “özel” düğmesini de tıklayabilirsiniz. 


Yavaştan yayınımızın sonuna gelelim bu dersimize katıldığınız için teşekkürler, bir sonraki eğitimimizde görüşmek üzere, bu arada bizi  İnstagram veya Facebook'dan takip etmeyi unutma! ders duyurularımız oradan olacaktır bu sayede haberdar olabilirsin!

İnstagram Adresim : Tıkla

Facebook Grubumuz : Tıkla

YouTube Kanalımız : Tıkla

Asıl kanalım : Tıkla

Asıl Sitem : Tıkla


canlı yayın nasıl açılır, youtube canlı yayın nasıl açılır, youtube canlı yayın açma, obs canlı yayın açma, youtube obs canlı yayın açma, obs den canlı yayın açma, YouTube, Youtube egitim, Youtube eğitim, web egitim, web eğitim, web hocan, webhocan, YouTube eğitim seti, youtube egitim seti, youtuber olma, youtube ilk kanal açıldıgında ne yapmalıyız, youtuberlik egitimi, youtuberlik egitim seti, youtube telif, youtube telif atma, youtube telif hakkı, youtube telif hakkı şikayeti, youtube telif hakkı şikayeti nasıl gönderilir, telif nasıl atılır, telif nasıl atılır youtube, youtube video kaldırma, youtube telif atarak video kaldırma,

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için Teşekkürler!

Daha yeni Daha eski