YouTube videolarım İçin En Uygun Etiketi Nereden bulurum? Google Trend aramalar!

 Yeni Yayınımızdan hepinize merhaba arkadaşlar, hoş geldiniz yayınımıza.

Bu yayınımızda sizlere YouTube videolarımıza ekleyeceğimiz etiketlerimizin önemi ne kadar? YouTube videolarımıza eklediğimiz etiketin video'nun ön plana çıkmasında etkisi var mı? ve son olarak da YouTube videolarımıza eklediğimiz etiketi nereden nasıl bulabiliriz? bu sorularınızın cevabını vereceğim..

Öncelikle her yayınımızda olduğu gibi bu yayınımızında video versiyonu vardır, alttaki resime tıklayarak gidebilirsiniz..



 RESİM ÇALIŞMAZSA BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ...


Öncelikle Videolarımıza Eklemiş olduğumuz etiketin Önemi nedir? Onu konulaşalım..


YouTube Etiketler, izleyicilerin içeriğinizi bulmasını sağlamak için videolarınıza ekleyebileceğiniz tanımlayıcı anahtar kelimelerdir. Videonuzun başlığı, küçük resmi ve açıklaması, videonuzun keşfedilmesinde asıl rolü üstlenen meta verilerdir. İzleyiciler, temel bilgileri içeren bu verilerden yararlanarak hangi videoları izleyeceklerine karar verirler.

Etiketler, videonuzdaki içeriğin kullanıcılar tarafından sıklıkla yanlış yazılarak arandığı durumlarda yardımcı olabilir. Bunun dışında, etiketlerin videonuzun keşfedilmesine olan katkısı çok azdır.


YouTube'nda YouTube Yardım'da belirttiği gibi Etiketler YouTube videolarınızın öne çıkmasında büyük bir rol oynamaz, tam aksine neredeyse hiç etkisi yoktur. fakat biz bu küçük ihtimalleri de değerlendirerek en iyi etiketleri kullanmamız, ve videomuzu o küçük ihtimallerle birkaç rakibinizin daha üstüne çıkmanızı sağlayacağız. Öncelikle sizlere bir eklenti indirteceğim bu eklenti sayesinde çok güzel bir şekilde YouTube anahtar kelimelerini ( Etiket ) analiz edebileceksiniz.

Kendiminde kullandığım güzel bir eklenti olan VİDİQ Çok güzel bir eklentidir, sizler için hazırlanmış her çapta etiketi sunar, fakat premium üyelik satın almanız lazım, ama buna gerek yok. Ücretsiz versiyonunu kullanabilirsiniz ki Bende ücretsiz versiyonunu kullanıyorum ve çok büyük bir etkisini görmekteyim


VİDİQ buradan  Entegre edebilirsiniz...


Şimdi gelelim 2. bir etiket konusuna, şimdide sizlere bir site önereceğim, bu site sayesinde google,youtube vb. siteler üzerinde aratılan trend aramaları görebiliyoruz. bu da çok güzel bir sistem olmuş. vidiq gibi ücretli versiyonu çok sağlıklı fakat benim gibi ücretsiz versiyonunuzu kullanmanızı öneririm. siteyi hemen sizde Keşifedin..


Site link burada not alın :)



Etiket ile öne çıkmıyorsa ben nasıl videolarımı ön plana çıkarabilirim?


Güzel bir soru ile devam ediyoruz, Arkadaşlar daha yeni bahsettiğimiz gibi etiketimizi sağlam yapıyoruz Ama öncelik verilen şey başlık ve açıklama kısmı ayrıca küçük resim'in etkisi de çok büyük. Bu arada başlık ve açıklama kısmını nasıl yazabilirim ben o kadar tecrübeli ve profesyonel degilim diyorsanız BURAYA Tıklayıp yazımıza göz atabilirsiniz. Yani arkadaşlar kısacası " Başlık, Açıklama ve Küçük resime aşırı derecede önem vermeniz gerekiyor, ardından güzel bir etiket ayarladığınız zaman çok güzel olacaktır "


Etiket ayarlarken nelere dikkat etmeliyim? Ne Etiketleri koyarsam daha çok izlenirim?


Arkadaşlar etiket koyarken en dikkat etmeniz gereken şey " Video ile alakalı etiketler " Kullanmanızdır. Bu kuralı aklınızın bir kenarına yazın, çünkü bu sizin altın kuralınız olacak. Video ile alakasız etiketler kullanırsanız işte o zaman sorunlar ortaya çıkacaktır o yüzden her zaman video ile alakalı etiketler kullanın.

Ne etiketleri koyarsam daha çok izlenirim sorunuzun da cevabını verdim sanıyorum :)


Ön Plana Çıkan Etiketleri Nereden Bulabilirim?


Az önce sizlere önermiş olduğum siteye giderek oradan son zamanlarda videonuzla alakalı yapılmış en trend aramaları görebilirsiniz. Mesela...


Bir Pubg mobile videosu çektiniz ve etiket ekleyeceksiniz;

Siteye girin ve pubg mobile yazın orada sizlere trend etiketleri verecektir, siz ise o etiketler arasından videonuz ile alakalı olanları videonuzun etiketler kısmına ekleyebilirsiniz. Bu sayede videonuza uygun Seo derecesi yüksek etiketler kullanabilirsiniz. Ayrıca YouTube arama kısmını kullanarak son ay içerisinde aramanızla ilgili en trend aramaları görebilirsiniz. ( tam anlatamadığımı biliyorum o yüzden yukarıdaki videoya gidin lütfen orada detayı var )


Yavaştan yayınımızın sonuna gelelim bu dersimize katıldığınız için teşekkürler, bir sonraki eğitimimizde görüşmek üzere, bu arada bizi  İnstagram veya Facebook'dan takip etmeyi unutma! ders duyurularımız oradan olacaktır bu sayede haberdar olabilirsin!

İnstagram Adresim : Tıkla

Facebook Grubumuz : Tıkla

YouTube Kanalımız : Tıkla

Asıl kanalım : Tıkla

Asıl Sitem : Tıkla


YouTube, Youtube egitim, Youtube eğitim, web egitim, web eğitim, web hocan, webhocan, YouTube eğitim seti, youtube egitim seti, youtuber olma, youtube ilk kanal açıldıgında ne yapmalıyız, youtuberlik egitimi, youtuberlik egitim seti, YouTube etiket, youtube etiket sitesi, vidiq, keywordtool, keywordtool YouTube etiket, youtube etiket yapma, youtube trend aramalar, youtube seo

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için Teşekkürler!

Daha yeni Daha eski