YouTube Videolarına Reklam Nasıl Eklenir?

 YouTube Videolarına Reklam Nasıl Eklenir?


Yeni bir YouTube Eğitim Yayınımızdan hepinize merhaba arkadaşlar, hoş geldiniz yayınımıza. Bu yayınımızda sizlere YouTube videolarınıza nasıl reklam ekleyebiliriz onu sizlere detaylı bir şekilde göstereceğiz. Ayrıca videolarınıza ekleyeceğiniz reklamları hangi dakikalara eklemeniz gerekir? ve izleyicilerinizi sıkmayacak sıklıkta nasıl eklersiniz bu tarz konularada bu yayınımızda değineceğiz.

Öncelikle yazıyı okumadan direk aşağıdaki videoya gidip oradan detaylıca öğrenebilirsiniz, istemezseniz de şuan anlatacağız zaten. Aşağıdaki video çalışmazsa BURAYA Tıklayınız.




YouTube Videolarına Reklam Ekleme ;


Öncelikle YouTube'da oturum açınız,

Ardından YouTube Studio'ya gidiniz, ( studio.youtube.com )

Sol üst taraftan 2 çizgiye tıklayın ve menü kısmından İçerik bölümünü seçiniz,

İstediğiniz herhangi bir video seçiniz,

Sol taraftaki menüden Para kazanma kısmına tıklayınız,

Yayınlamak istediğiniz reklam türlerini seçiniz, burda benim sizlere tavsiyem hepsini seçmeniz yönündedir,

Ardından videonuz 8 dakika üzerinde ise hemen alt taraftan " Videonuzun Ortasında Gösterilen Reklamları Yönetiniz " Kısmına tıklayın ve Youtube sizlere burada hangi dakikalarda reklam eklemeniz gerektiğini soracaktır istediğiniz dakikalara reklam ekleyip sağ üst taraftan " Kaydet " Kısmına tıklayınız.. ( Birazdan hangi dakikalara reklam eklemeniz konusunda bilgilendirme yapacağım )

Ve Artık videolarınızda ve seçtiğiniz dakikalarda reklam çıkıyor olacaktır !


HANGİ DAKİKALARA REKLAM EKLEMELİYİM ?

Evet arkadaşlar şimdi çok önemli bir kısıma gelmiş bulunmaktayız, bu bölüm gerçektende çok önemli, peki neden önemli diye sorduğunuzu duyar gibiyim :)

Kazandığınız paranın miktarı tamamen videolarınızda çıkan reklam sayısına bağlı, çünkü videonuzda çıkan reklam az olursa bgbg de doğal olarak düşecektir ve 1000 izlenme başına Mesela 30 tl kazanıyorsanız bu miktar 7 8 tl lere düşecektir.. ( Rakamlar tamamen örnektir ) Bu yüzden hangi dakikalara reklam eklememiz gerekiyor bu çok önemli.

Videonuzun süresine göre ekleyeceğiniz reklam sayısı değişebilir fakat burada asıl dikkat etmeniz gereken şey izleyicilerinizi reklam ile sıkmamaktır. Eğer izleyiciler reklam yüzünden videonuzdan sıkılırsa videonuzdan çıkacaktır ve takipçi kaybı yaşayabilirsiniz bu yüzden sizlere bazı reklam örnekleri vereceğim.

Öncelikle videonuz için tüm reklam çeşitlerini seçiniz eğer bazı reklam modellerini devre dışı bırakırsanız kazancınız etkilenebilir.


Öncelikle 8 dakikanın altındaki videolara örnekler veremiyoruz çünkü 8 dakikalık videoların altına youtube videolarımızın arasına reklam eklememize izin vermiyor yani 8 dakikalık videolarımıza sadece videonun başına ve sonuna reklam ekleyebiliyoruz, tüm reklam çeşitlerini seçerseniz youtube otomatik olarak çıkaracaktır.. manuel olarak birşey yapmanıza gerek yoktur.

Mesela 10 dakikalık bir video düşünelim..

2. dakikasına - 4. dakikasına 7. dakikasına reklamları ekleyerek 10 dakikalık bir videonuzda 3 adet reklam oynayatabilirsiniz bu normal düzeyde bir gelir sağlayacaktır tabi ki de bgbg niz o gün düşük olmazsa. BGBG de çok önemlidir arkadaşlar, reklam verenlerin verdiği bütçeye bağlı olarak bgbg niz bazı günler düşük bazı günler yüksek olabilir.


Mesela 20 dakikalık bir video düşünelim..

2. dakikasına - 4. dakikasına - 6. dakikasına - 10. dakikasına - 12. dakikasına - 14. dakikasına - 18. dakikasına reklam ekleyerek 6 adet reklam ekleyebilirsiniz.


Diğer dakikalara nasıl reklam eklemeniz gerekecek olduğunun miktarını siz kafanızdan oluşturabilirsiniz. Artık nasıl reklam eklemeniz gerektiğini biliyorsunuz!


Ayrıca anlamadığınız veya kafanıza yazı ile yatmayan bir yer varsa yukarıdaki videoya giderek videolu şekilde izleyip yapabilirsiniz.


Yavaştan yayınımızın sonuna gelelim bu dersimize katıldığınız için teşekkürler, bir sonraki eğitimimizde görüşmek üzere, bu arada bizi  İnstagram veya Facebook'dan takip etmeyi unutma! ders duyurularımız oradan olacaktır bu sayede haberdar olabilirsin!

İnstagram Adresim : Tıkla

Facebook Grubumuz : Tıkla

YouTube Kanalımız : Tıkla

Asıl kanalım : Tıkla

Asıl Sitem : Tıkla


Youtube reklam ekleme, youtube para kazanma, youtube adsense reklam nasıl eklenir, youtubeden nasıl para kazanırım, youtube videolarına reklam nasıl eklenir, YouTube, Youtube egitim, Youtube eğitim, web egitim, web eğitim, web hocan, webhocan, YouTube eğitim seti, youtube egitim seti, youtuber olma, youtube ilk kanal açıldıgında ne yapmalıyız, youtuberlik egitimi, youtuberlik egitim seti, youtube telif, youtube telif atma, youtube telif hakkı, youtube telif hakkı şikayeti, youtube telif hakkı şikayeti nasıl gönderilir, telif nasıl atılır, telif nasıl atılır youtube, youtube video kaldırma, youtube telif atarak video kaldırma,

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için Teşekkürler!

Daha yeni Daha eski